Pelisäännöt

Kuinka Verkkovelhokoulussa opiskellaan?

Tutustu Verkkovelhokoulun pelisääntöihin ja opetussuunnitelmaan Opinnot-sivulla. Nämä asiat tulee kommunikoida oppilaille selkeästi ennen kuin aloitatte verkkovelhoilun, niin hommat sujuvat mallikkaasti.

Erityisesti kannattaa ottaa haltuun Kirjaston ja Toivomuskaivon käyttö!

Kirjasto ja Toivomuskaivo yhteisöllisyyttä tukemassa

Kirjasto on wiki-pohjainen sivu, jonne verkkovelhokoululaiset voivat jättää omia vinkkejään ja linkkejä.

• Kun oppilas on jakanut vinkin Kirjastossa, lisää hänelle +1 mainepiste kunniatauluun
  • (Pisteiden lisäämisestä kunniatauluun on oma ohjeensa)

Muistuta oppilaita, että laittavat nimensä vinkin perään ja että he mainitsevat sinulle (tai merkkaavat vaikka listaan luokan seinällä) Kirjaston päivityksestä.

Toivomuskaivossa pääsee esittämään kysymyksiä ja vastauksia blogin kommentointiominaisuuden avulla.

• Kun oppilas on esittänyt kysymyksen Toivomuskaivossa, lisää hänelle +1 mainepiste kunniatauluun
  • Oikeasta vastauksesta Toivomuskaivon kysymykseen lisää oppilaalle sekä +1 mainepiste että +1 kultaraha kunniatauluun

Toivomuskaivonkin täyttämisestä on oppilaan ilmoitettava opelle. Varsinkin kun Toivomuskaivoon on tullut kysymys, olisi hyvä jos olisi joku tapa tiedottaa kaikkia siitä, esim. sanomalla tai merkkaamalla luokan taululle ilmoituksen.

Kirjaston ja Toivomuskaivon käyttohjevideot löytyvät Helpotushuoneesta.

Kirjasto ja Toivomuskaivo ovat yhteiset ihan kaikille Verkkovelhokoululaisille, ja molempia saa surutta hyödyntää.

Mikäli ne täyttyvät yli äyräidensä tai löydät seasta asiattomuuksia, voit tehdä siivousoperaatioita aivan itse. Epävarmoissa tilanteissa voit ottaa yhteyttä osoitteeseen info@verkkovelhokoulu.fi.