OpeTupa

Tervetuloa OpeTupaan! Täältä löydät Verkkovelho-open itsenäisesti opiskeltavat materiaalit, jotka opastavat Verkkovelhokoulussa opettamisen saloihin. Koko paketin tutkimiseen menevä aika on suunnilleen 1h 15min, ja voit jaksottaa sen itsellesi sopiviin paloihin.

Materiaali on suunnattu ensisijaisesti opettajille, jotka ovat Verkkovelhokoulun jäseniä eli joilla on pääsy pelillisiin elementteihin (Kirjastoon, Toivomuskaivoon ja Kunniatauluun).

Muistathan myös suorittaa kaikki verkkovelhokoulun koodausopinnot ennen opettajaksi ryhtymistäsi!

Leppoisaa velhoilua! <3

Opettajan rooli ja tehtävät pähkinänkuoressa

• Pelisääntöjen selvitys
  • Yhteisölliseen oppimiseen kannustus
  • Tehtävien tarkistus ja pisteiden kirjaus kunniatauluun
  • Oppilaiden auttaminen ja kannustus

Aloita katsomalla aiheisiin perehdyttävät videopitoiset pikakurssit alta.

pelisaannot yhteisollisyystiedonhaku
kunniataulu
auttaminen
6-sormisuuhun

Laitteisto ja välineet

• Koodatessa käytetään tietokoneita, joista löytyy ihan oikea näppis ja näyttö erikseen.
  • Koneilta tulee löytyä koodaukseen soveltuva tekstieditori, joka värjää koodin. Esim. Notepad++ tai Textwrangler (mac). Kannattaa tarkistaa tekstieditoritilanne ennen oppitunteja koulun atk-vastaavan kanssa!
  • Oppilaat tarvitsevat kuulokkeet. Muistuta heitä ottamaan omat mukaan tai anna koululta lainaan. Joka tapauksessa varalla on hyvä olla muutama pari luureja.

Rekisteröityminen (vain jäsenille)

Oppilaat rekisteröityvät Verkkovelhokouluun rekisteröitymissivun kautta. He voivat itse keksiä käyttäjätunnuksensa ja salasanansa, mutta ryhmätunnuksen he saavat opettajalta.

Hajamielisyyden varalta opettajan kannattaa kerätä oppilaiden tunnukset ja salasanat talteen!

Verkkovelhokoulun oppimistavoitteet

1. Verkkosivun teko ihan itse koodaamalla HTML- ja CSS-kielellä
  2. Verkkosivuntekoon liittyvän tiedon haku
  3. Wikin muokkaus ja blogin kommentointi (vain jäsenille)
  4. Yhteisöllinen toimiminen (vain jäsenille)

1. Verkkosivun teko ihan itse koodaamalla HTML- ja CSS-kielellä

Opetusvideot ja niihin liitetyt tehtävät opastavat tässä kädestä pitäen. Verkkovelho-ope on tietenkin katsonut videot, tehnyt tehtävät ja ymmärtänyt asian ennen kuin alkaa opettaa niitä muille!

2. Verkkosivuntekoon liittyvän tiedon haku

Tiedonhaku on keskeisimpiä webbikoodarin taitoja. Vähimmäisvaatimuksena on tutustua HTML- ja CSS-standardeista vastaavan W3C:n (World Wide Web Consortium) ylläpitämään opetussivustoon: http://www.w3schools.com.

3. Wikin muokkaus ja blogin kommentointi (vain jäsenille)

Verkkovelhokoulussa pääsee testaamaan hyvin yksinkertaista wikiä (Kirjasto) ja blogin kommentointiosuutta (Toivomuskaivo). Molemmat välineet ovat hyvin suosittuja nykyisin verkossa, joten on syytä ymmärtää niiden perusperiaatteet.

4. Yhteisöllinen toimiminen (vain jäsenille)

Jo internetin alkuajoista lähtien yhteisöllisyys on kukoistanut verkossa, ja nykypäivänäkin suosituimmat verkkopalvelut rakentuvat yhteisöllisyyden tunteen ympärille. Verkkovelhokoulussa opetellaan maine- ja mammonakannustinten kautta minkälainen toiminta kasvattaa yhteisöllistä meinkinkiä.

Syventävät niksit

Jonotuslista on hyvä apuväline, kun moni kaipaa apua yhtä aikaa. Voit piirtää luokan taululle listan, jonne jumissa olevat oppilaat voivat käydä kirjoittamassa nimensä ja tasonsa (ja poistamassa nimensä, jos ehtivätkin selvittää asiansa ennen avunsaantia). Tällöin myös edistyneemmillä tasoilla olevat näkevät helposti, ketkä ovat avun tarpeessa ja voivat lähteä kalastelemaan kultarahoja.

Ota huomioon työergonomia! Selkä on koetuksella, kun tunnit kuluvat näyttöjen ääreen kumartuessa. Kun taivutat itseäsi, tee se lonkkien kohdalta ja pidä selkä suorana. Saat ilmaisen joogatunnin! Pitempien avustuskeissien kohdalla kannattaa istuutua ihan suosiolla tuolille.

Kirjastoon kerätään listaa yleisimmistä huolimattomuusvirheistä. Voit kantaa oman kortesi kekoon.

Varsinkin tuntien alussa velhomainen musiikki auttaa tunnelman luonnissa.